Weer in Malta

Malta heeft een uniek klimaat met temperaturen tot 34° C in de midzomer (juli en augustus), in de tijd van de warme Afrikaanse Sirocco winden.

De laagste gemiddelde dagtemperatuur is 15° C in januari. De hoogste neerslag is gemeten van november tot februari, maar regen komt in Malta zelden voor in het voorjaar en de zomer.

Het zwemseizoen duurt van mei tot oktober.


 

 

JAN

FEB

MAART

APR

MAI

JUNI

JULI

AUG

SEP

OKT

NOV

DEC

Gemiddelde temperatuur

13°C

13°C

14°C

16°C

20°C

23°C

27°C

27°C

25°C

21°C

17°C

14°C

Gemiddelde hoge temperatuur

16°C

16°C

18°C

20°C

24°C

29°C

32°C

32°C

28°C

25°C

21°C

18°C

Gemiddelde lage temperatuur

13°C

13°C

15°C

17°C

20°C

24°C

27°C

28°C

25°C

22°C

18°C

15°C

Gemiddelde neerslag

95 mm

63 mm

37 mm

26 mm

9 mm

5 mm

0 mm

6 mm

67 mm

77 mm

109 mm

108 mm

Gemiddelde zeetemperatuur

17°C

16°C

16°C

17°C

19°C

22°C

26°C

27°C

26°C

24°C

22°C

19°C

maltaweather.com

Het weer in Malta 2022
 

Malta heeft een mediterraan klimaat. De zomers zijn warm, zonnig en droog terwijl de winter warm maar regenachtig en winderig is. Malta is een van de zonnigste landen van Europa, met meer dan 300.000 zonuren per jaar. Zelfs in november, de meest regenachtige maand, heeft het 161 zonuren, meer dan twee keer zoveel Europese steden.

Het zeeseizoen (om te zwemmen) in Malta duurt bijna 6 maanden. U kunt van mei tot eind oktober genieten van het kristalheldere water van Malta, waarbij duikers het hele jaar door gebruik maken van het schuchtere water.

Malta gemiddelde zonneschijn

ZOMER

Op Malta zijn de zomers vrij zonnig en warm. In de zomer valt er bijna geen regen. De zeetemperatuur is ook de hoogste in de zomermaanden. Daarom is Malta zo'n populaire keuze voor een strandvakantie. Af en toe kan de temperatuur door hittegolven warmer aanvoelen dan normaal! Omdat het een klein eiland is, is een zeebriesje gelukkig nooit te ver weg.

Wat inpakken: Als u Malta in de zomermaanden bezoekt, heeft u zeker bescherming nodig tegen de zon, inclusief zonnebrandcrème, een zonnebril en een hoed. Je hebt alleen lichte kleding nodig zoals t-shirts, shorts en zomerjurken. Vanwege het warme weer raden we je aan om teenslippers te kiezen in plaats van gesloten schoenen. Vergeet niet om uw zwemkleding mee te nemen!

LENTE EN HERFST

De lente en de herfst zijn de beste tijden om Malta te ervaren als je drukte en hoge temperaturen wilt vermijden. Meestal zijn de dagen zonnig, maar het is noodzakelijk om voorbereid te zijn op onverwachte regens en bewolkte dagen. Aangezien de zeetemperatuur in deze maanden niet veel afneemt, is het mogelijk om van de laatste maanden van de lente tot het midden van de herfst van de zee te genieten. Opgemerkt moet worden dat in de laatste dagen van de herfst het weer vrij winderig en mild kan zijn.

Wat inpakken: Omdat het niet te koud is, kunt u uw t-shirts en shorts met korte mouwen meenemen, maar het is ook een goed idee om een paar t-shirts met lange mouwen, een licht jack of een capuchon mee te nemen. U kunt uw sandalen tijdens deze maanden dragen, maar vergeet niet uw gesloten schoenen mee te nemen. Vooral als u van plan bent om na de eerste helft van de herfst Malta te bezoeken, raden wij u aan om uw regen- of winddichte jas en paraplu mee te nemen.

Regenachtige dagen Malta

WINTER

De winter is de koudste tijd van het jaar. Het weer kan zonnig, bewolkt of soms regenachtig zijn. De wintermaanden zijn echter de meest regenachtige maanden. De gemiddelde temperatuur is ongeveer 15 graden, maar door de wind kan het koeler aanvoelen. Zwemmen is in deze tijd van het jaar niet aan te raden, maar u kunt wel genieten van de stranddagen op het eiland onder de winterzon.

Wat inpakken: Tijdens de wintermaanden is het weer behoorlijk regenachtig en winderig. Het is dus misschien een goed idee om warme kleren mee te nemen. We raden u ook aan om een winddichte jas mee te nemen. Om u droog en warm te houden, zijn laarzen en sportschoenen de beste keuze voor dit seizoen.

Als je geïnteresseerd bent om naar Malta te komen om te genieten van het geweldige weer terwijl je Engels leert, neem dan een kijkje op onze cursussen en prijzen pagina's of krijg een gratis snelle prijsopgave van de bovenkant van de pagina.