De geschiedenis van Malta

Malta is een eiland in de Middellanse Zee met een rijke geschiedenis. Het was ooit de thuis van oude beschavingen en Europese royalty. Malta dankt zijn rijke cultuur en geschiedenis aan haar interessante ligging.

Op het kruispunt van Oost en West, zijn Malta en Gozo voor meer dan 7000 jaar de thuis, vesting, centrum van handel en toevlucht geweest voor verschillende volkeren. Neolitische tempelbouwers, de Phoeniciërs, Apostel Paul, de ridders van St Johannes, Napoleon en het Britse rijk hebben allemaal hun stempel gedrukt op deze eilanden.

De eilandengroep (Malta, Gozo en Comino) hebben een aantal culturele monumenten die deel deel uitmaken van het Wereld Cultureel Erfgoed: mysterieuze pre-historische tempels, de hoofdstad, Valletta, gebouwd door de ridders en de versterkte vesting Mdina, thuis van afstammelingen van de Noormannen. De paleizen en kathedralen van Valletta en Mdina bezitten sommige van de meest kostbare schatten van Europa.

Verken jet buureiland Gozo, waar je kan genieten van een bijna ongerept, landelijk landschap. Het 'terraced landscape' van Gozo is meer dan 1000 jaar geleden door de mens aangelegd.

De eilanden zijn een caleidoscoop van verleden en heden; een fascinerend nalatenschap van Europese cultuur en de landelijke traditie van het Middellands Zeegebied.