Docenten

Maltalingua-leraren zijn op inheems Engels niveau en komen naar ons toe vanuit de hele wereld. Onze docenten zijn verplicht om in het bezit te zijn van een internationaal erkende University of Cambridge CELTA (Certificate in Teaching English to Speakers of Other Languages) of DELTA (Diploma in Teaching English to Speakers of Other Languages) kwalificatie (of gelijkwaardig). Wij richten ons op het werven van vriendelijke, volwassen, goed opgeleide en energieke docenten die zich bezighouden met studenten op een vertrouwde en individuele basis. Onze docenten zijn van het grootste belang voor het succes van onze studenten en zijn de sleutel tot het succesvol aanbieden van ons curriculum.

We moedigen de individuele integratie van leerkrachten en leerlingen aan, zowel binnen als buiten het klaslokaal, en als zodanig zijn de leerkrachten zeer betrokken bij de dagelijkse schoolactiviteiten en begeleiden ze de leerlingen vaak bij de sociale activiteiten op school.

Wij zijn van mening dat het succes van elke taalschool sterk afhankelijk is van de sterke punten van haar docenten. Het Maltalingua academische team is specifiek getraind om Engels als een vreemde taal te onderwijzen en is verplicht om onze moderne EFL onderwijsfilosofie te integreren en de lessen aan te passen voor onze studenten.

  
Carine WightCarine Wight: CELTA, BA in Kunstgeschiedenis en Frans

Hallo! Ik ben Carine en ik ben een CELTA gekwalificeerde leraar bij Maltalingua. Ik kom uit Schotland

Er heerst een geweldige sfeer op de school en al het personeel is ongelooflijk gemotiveerd en ondersteunend.

Ik kom uit Glasgow, een regenachtige maar opwindende stad in Schotland met veel cultuur en creativiteit! Ik heb in het verleden vooral les gegeven aan jonge leerlingen.

Ik geef graag les aan kinderen en jongeren omdat de lessen vol energie zitten en elke dag weer anders is! Daarnaast heb ik een bachelordiploma kunstgeschiedenis met Frans van de Universiteit van Glasgow.

 

Dudley BakerDudley Baker: CELTA, BA (Hons) in Filosofie en Mediastudies

Gegroet! Ik ben Dudley en ik krijg veel voldoening van het leren over verschillende mensen en culturen van over de hele wereld.

Lesgeven gaat voor mij over avontuur en ik beschouw elke dag als een nieuwe dag. Ik leer veel van de mensen die ik ontmoet en ik geloof dat iedereen een verhaal te vertellen heeft.

Voordat ik naar Malta kwam, gaf ik les in Java, Indonesië. Ik heb daar vele jaren gewoond en het was een onvergetelijke ervaring. Maar het was tijd om terug te keren naar ergens in de buurt van mijn thuisland, het Verenigd Koninkrijk. Ik had niet kunnen hopen op een warmere, meer gastvrije plek om mijzelf als leraar uit te drukken, Maltalingua is echt een unieke plek om te leren en te onderwijzen.

In de klas moedig ik altijd een open discussie aan en houd ik graag een sfeer van inclusie in stand - iedereen heeft een mening! Ik heb een sterke interesse in filosofie, dus ik hou ervan om gedachte-experimenten te onderzoeken en belangrijke kwesties te onderzoeken. Ik ben CELTA-gekwalificeerd en heb een BA (Hons) in Filosofie. In mijn vrije tijd maak ik graag vreemde en prachtige muziek met mijn keyboards, ik hou van creativiteit!

Kirstie AttardKirstie Attard: TEFL, BA in het Engels / MA in Romantische en Victoriaanse Literaire Studies

 

Mijn naam is Kirstie en ik ben een TEFL gekwalificeerde leraar uit Malta.

Ik geef sinds 2015 les aan Maltalingua en ik vind het geweldig. Ik vind het geweldig om nieuwe mensen uit verschillende culturen te ontmoeten en om les te geven aan mensen van alle leeftijden.

Ik probeer mijn lessen zo leuk en interessant mogelijk te maken en streef naar een ontspannen omgeving waarin de studenten kunnen gedijen.

Ik heb ook een Master in Romantische en Victoriaanse Engelse Literaire Studies en ben altijd te vinden met een boek in de hand. Ik hou ook van muziek, het theater en het waarderen van het mooie eiland waar ik vandaan kom.


 

Maria ThuliMaria Thuli: TEFL

Hallo iedereen! Mijn naam is Maria en ik ben lerares hier in Maltalingua waar ik in oktober 2016 ben begonnen met lesgeven.

Ik geef al sinds 1998 Engelse les als vreemde taal, zowel hier in Malta als in het Duitstalige deel van Zwitserland waar ik heb gewoond en Engelse les heb gegeven aan studenten van alle leeftijden en niveaus, naast piano-optredens (wat mijn tweede beroep is) gedurende 13 jaar.

Lesgeven is mijn passie! Ik vind het geweldig om studenten te zien genieten van het leren en tegelijkertijd hun vaardigheden voortdurend te verbeteren.

Leraar zijn bij Maltalingua is een fantastische ervaring geweest en ik waardeer het vriendelijke en professionele team hier en het feit dat onze studenten, die van over de hele wereld komen, heel graag willen leren en dus een echt plezier hebben om les te geven! Ik kijk er naar uit om je hier bij Maltalingua te ontmoeten!


Rachel YoungRachael Young: CELTA

Hoi, ik ben Rachael en ik kom uit Schotland. Ik heb de beslissing genomen om me om te scholen en naar het buitenland te verhuizen en nu ben ik een gekwalificeerde CELTA-leraar in Malta. Ik ben in juni vorig jaar begonnen met Maltalingua en heb niet meer teruggekeken. De school is bijna als een familie en we hebben een sterk en ondersteunend onderwijsteam.

Ik vind het erg leuk om onze studenten te ontmoeten en ik vind het net zo leuk om van hen te leren als dat ze Engels van mij leren. We werken hard, maar de beloning komt voort uit het zien van hoe onze studenten zich verbeteren en ontwikkelen.
Ik ben blij dat ik voor Malta heb gekozen en Maltalingua voor mij, ik weet zeker dat je hetzelfde zult voelen als je je bij ons aansluit. Als ik geen les geef, vind ik het leuk om te lezen en hou ik van koken.


Ffion SleemanFfion Sleeman: CELTA / IELTS EXAMINER, Postgraduaat in Vertaling

Hallo daar iedereen! Mijn naam is Ffion en ondanks dat ik erg trots ben op het feit dat ik Welsh ben, heb ik meer dan de helft van mijn leven in verschillende landen gewoond en gewerkt, wat me een grote waardering en dorst heeft gegeven om meer te leren over zoveel mogelijk verschillende landen en culturen als ik kan.

Ik ben relatief nieuw op Malta, maar ik ben al verliefd geworden op de kleurrijke mensen en de adembenemende landschappen van het land - en ik weet zeker dat u dat ook zult doen! Wat me echter het meest heeft verrast is de verfrissende en unieke sfeer op Maltalingua, want tijdens mijn twaalf jaar ervaring als docent Engels ben ik nog nooit zo'n gastvrije en collegiale sfeer tegengekomen waarin, hoewel de academische normen veeleisend zijn, de nadruk altijd ligt op het welzijn van zowel studenten als personeel.

Naast een gecertificeerde CELTA-leraar ben ik ook een ervaren officiële examinator voor verschillende Cambridge-examens, waaronder het internationaal gerenommeerde (en gevreesde!) IELTS-examen. Daarnaast ben ik een enthousiaste taalkundige met een BA in het Frans en Spaans en een MA in Vertaling, en maak ik gebruik van mijn passie voor het leren van talen om studenten te helpen bij het vinden van hun eigen taal.


Ruth ThompsonRuth Thompson: TEFL, BA in Engelse literatuur en creatief schrijven

Mijn naam is Ruth, en ik ben een TEFL-gekwalificeerde ESL-leraar met meer dan drie jaar ervaring in het lesgeven/begeleiden.

Tijdens het afronden van mijn graad in Engelse Literatuur en Creatief Schrijven heb ik met mijn universiteit gewerkt als tutor voor eerstejaarsstudenten Engelse Literatuur/Taal (en Creatief Schrijven en Vreemde Taal).

Het meest overtuigende onderdeel hiervan - en het onderwijs in het algemeen - was het kijken naar de ontwikkeling en verbetering van mijn studenten in de loop van hun studie.

Lesgeven is voor mij een didactisch platform en het overbrengen van kennis om anderen te helpen is iets waar ik diep gepassioneerd over ben.

Ik ben zo dankbaar dat ik het geluk heb gehad om de verhuizing naar Malta te maken en mijn droombaan in het buitenland te vervullen.

Anne VellaAnne Vella: CertTesol

Ik ben Anne en ik geef de afgelopen vijfendertig jaar met tussenpozen les in de Engelse taal. Ik vind het vooral leuk om Engelse les te geven aan buitenlandse studenten, omdat ik graag in een multiculturele omgeving werk en mijn studenten zien vooruitgaan en ook in vertrouwen groeien. In feite is het onderwijzen van EFL zeker een van mijn passies en iets wat ik enorm bevredigend vind.

Omdat ik op verschillende lokale EFL-scholen heb gewerkt, kan ik gerust zeggen dat Maltalingua een werkelijk unieke taalschool is en u een zeer bijzondere ervaring kan bieden. U zult merken dat niet alleen de leraren, maar ook alle medewerkers zeer behulpzaam zijn. Door je thuis te voelen en je te kunnen ontspannen in een familiaire sfeer zal de snelheid waarmee je leert enorm toenemen.

Naast het feit dat ik een gediplomeerd leraar ben (Cert. Tesol, U.K.) met een aanvullende opleiding in het onderwijzen van Business English, ben ik afgestudeerd in Sociologie en heb ik speciaal onderwijs gestudeerd op postdoctoraal niveau.