Docenten

Maltalingua-leraren zijn op inheems Engels niveau en komen naar ons toe vanuit de hele wereld. Onze docenten zijn verplicht om in het bezit te zijn van een internationaal erkende University of Cambridge CELTA (Certificate in Teaching English to Speakers of Other Languages) of DELTA (Diploma in Teaching English to Speakers of Other Languages) kwalificatie (of gelijkwaardig). Wij richten ons op het werven van vriendelijke, volwassen, goed opgeleide en energieke docenten die zich bezighouden met studenten op een vertrouwde en individuele basis. Onze docenten zijn van het grootste belang voor het succes van onze studenten en zijn de sleutel tot het succesvol aanbieden van ons curriculum.

We moedigen de individuele integratie van leerkrachten en leerlingen aan, zowel binnen als buiten het klaslokaal, en als zodanig zijn de leerkrachten zeer betrokken bij de dagelijkse schoolactiviteiten en begeleiden ze de leerlingen vaak bij de sociale activiteiten op school.

Wij zijn van mening dat het succes van elke taalschool sterk afhankelijk is van de sterke punten van haar docenten. Het Maltalingua academische team is specifiek getraind om Engels als een vreemde taal te onderwijzen en is verplicht om onze moderne EFL onderwijsfilosofie te integreren en de lessen aan te passen voor onze studenten.

  
Carine WightCarine Wight: CELTA, BA in Kunstgeschiedenis en Frans

Hallo! Ik ben Carine en ik ben een CELTA gekwalificeerde leraar bij Maltalingua. Ik kom uit Schotland

Er heerst een geweldige sfeer op de school en al het personeel is ongelooflijk gemotiveerd en ondersteunend.

Ik kom uit Glasgow, een regenachtige maar opwindende stad in Schotland met veel cultuur en creativiteit! Ik heb in het verleden vooral les gegeven aan jonge leerlingen.

Ik geef graag les aan kinderen en jongeren omdat de lessen vol energie zitten en elke dag weer anders is! Daarnaast heb ik een bachelordiploma kunstgeschiedenis met Frans van de Universiteit van Glasgow.

Dudley BakerDudley Baker: CELTA, BA (Hons) in Filosofie en Mediastudies

Gegroet! Ik ben Dudley en ik krijg veel voldoening van het leren over verschillende mensen en culturen van over de hele wereld.

Lesgeven gaat voor mij over avontuur en ik beschouw elke dag als een nieuwe dag. Ik leer veel van de mensen die ik ontmoet en ik geloof dat iedereen een verhaal te vertellen heeft.

Voordat ik naar Malta kwam, gaf ik les in Java, Indonesië. Ik heb daar vele jaren gewoond en het was een onvergetelijke ervaring. Maar het was tijd om terug te keren naar ergens in de buurt van mijn thuisland, het Verenigd Koninkrijk. Ik had niet kunnen hopen op een warmere, meer gastvrije plek om mijzelf als leraar uit te drukken, Maltalingua is echt een unieke plek om te leren en te onderwijzen.

In de klas moedig ik altijd een open discussie aan en houd ik graag een sfeer van inclusie in stand - iedereen heeft een mening! Ik heb een sterke interesse in filosofie, dus ik hou ervan om gedachte-experimenten te onderzoeken en belangrijke kwesties te onderzoeken. Ik ben CELTA-gekwalificeerd en heb een BA (Hons) in Filosofie. In mijn vrije tijd maak ik graag vreemde en prachtige muziek met mijn keyboards, ik hou van creativiteit!

Maria ThuliMaria Thuli: TEFL, TEFL, LRSM, LTCL

Hallo iedereen! Mijn naam is Maria en ik ben lerares hier in Maltalingua waar ik in oktober 2016 ben begonnen met lesgeven.

Ik geef al sinds 1998 Engelse les als vreemde taal, zowel hier in Malta als in het Duitstalige deel van Zwitserland waar ik heb gewoond en Engelse les heb gegeven aan studenten van alle leeftijden en niveaus, naast piano-optredens (wat mijn tweede beroep is) gedurende 13 jaar.

Lesgeven is mijn passie! Ik vind het geweldig om studenten te zien genieten van het leren en tegelijkertijd hun vaardigheden voortdurend te verbeteren.

Leraar zijn bij Maltalingua is een fantastische ervaring geweest en ik waardeer het vriendelijke en professionele team hier en het feit dat onze studenten, die van over de hele wereld komen, heel graag willen leren en dus een echt plezier hebben om les te geven! Ik kijk er naar uit om je hier bij Maltalingua te ontmoeten!

Rachel YoungRachael Young: CELTA

Hoi, ik ben Rachael en ik kom uit Schotland. Ik heb de beslissing genomen om me om te scholen en naar het buitenland te verhuizen en nu ben ik een gekwalificeerde CELTA-leraar in Malta. Ik ben in juni vorig jaar begonnen met Maltalingua en heb niet meer teruggekeken. De school is bijna als een familie en we hebben een sterk en ondersteunend onderwijsteam.

Ik vind het erg leuk om onze studenten te ontmoeten en ik vind het net zo leuk om van hen te leren als dat ze Engels van mij leren. We werken hard, maar de beloning komt voort uit het zien van hoe onze studenten zich verbeteren en ontwikkelen.
Ik ben blij dat ik voor Malta heb gekozen en Maltalingua voor mij, ik weet zeker dat je hetzelfde zult voelen als je je bij ons aansluit. Als ik geen les geef, vind ik het leuk om te lezen en hou ik van koken.


Paul AtkinsPaul Atkins: CELTA, DELTA, BSc (Hons) Ecologie, MA in Toegepaste Linguïstiek.

Hallo, mijn naam is Paul Atkins en ik kom uit Brighton in het Verenigd Koninkrijk. Ik heb 30 jaar als leraar, lerarenopleider en academisch manager gewerkt; ik heb op taalscholen gewerkt, als freelance consultant en op een college in het Verenigd Koninkrijk.

Een paar jaar geleden besloot ik de wereld rond te reizen om te doen wat ik het liefste doe, namelijk lesgeven, en, wel - hier ben ik dan. Mijn manier van lesgeven? Ik geloof sterk dat goed onderwijs kan worden herkend aan de goede resultaten, dus ik wil dat mijn studenten zo veel mogelijk leren.

Ik ben gefascineerd door hoe we leren, en ik probeer contact te maken met mijn studenten om uit te vinden wat het beste werkt voor hen als individuen. Ik hou van grammatica (wie niet?), maar gesproken communicatie ligt aan de basis van het leren van een taal. Dus, ongeacht het niveau, bevatten mijn lessen veel spreek- en spreekvaardigheidoefeningen en - hoop ik - plezier.

Ik heb de DELTA, een eersteklas BSc, en een Masters in Toegepaste Linguïstiek. Buiten mijn werk ben ik een reiziger, duiker, lezer, en ik hou van de natuur en het platteland. Ik ben een grote fan van het voetbalteam van mijn woonplaats, Brighton & Hove Albion, voor mijn zonden.

Gill PritchettGillian Pritchett: CELTA

Hallo, ik ben Gillian. Ik ben geboren en getogen in het Verenigd Koninkrijk, maar ik heb veel gereisd, in Frankrijk en Duitsland gewoond, en 12 jaar in Canada.

Ik ben al fan van Malta sinds mijn eerste bezoek vele jaren geleden en vind het heerlijk om hier langere tijd door te brengen. Werken voor Maltalingua is een waar plezier dankzij de behulpzame collega's en gemotiveerde studenten.

Ik ben CELTA gekwalificeerd en heb veel ervaring met het geven van persoonlijke lessen en de laatste tijd ook online. Mijn focus ligt op zakelijk Engels, omdat mijn internationale zakencarrière betekent dat ik studenten echt kan helpen om hun Engels zo dicht mogelijk bij het echte leven te gebruiken. Mijn specialisaties zijn financiën, strategie, marketing, onderhandelingen en HRM.

Ik heb Frans en Geografie gestudeerd aan de universiteit en ben daarna gekwalificeerd als accountant. Ik heb ook een MA in Europese industriële relaties en HR en een post-graduaat in Marketing Management.

Ik hou ervan andere landen te ontdekken, talen te leren, te lezen en te sporten, vooral hardlopen en fietsen. En... ik ben een gekwalificeerde gong beoefenaar....

Kat GrimoldbyKat Grimoldby: CELTA, BA (Hons) in Hedendaagse Toegepaste Kunsten

Hallo daar! Mijn naam is Kat, en ik kom uit het mooie Devon in het zuidwesten van Engeland.

Mijn onderwijsavontuur begon in Boedapest in 2017 en heeft me via Java, Indonesië naar Malta gebracht. Ik voel me erg gelukkig dat ik deze ervaringen heb gehad: er is geen andere baan zoals de onze!

Mijn lessen zijn ontspannen en toch boeiend. We gebruiken interessante contexten om je te helpen je Engels op een unieke en creatieve manier te verbeteren. Ik stem mijn lessen af op de behoeften van mijn studenten.

In mijn vrije tijd ben ik onophoudelijk bezig met mijn creativiteit - schetsen, ontwerpen en maken. Ik hou ook van bakken en lezen, maar je vindt me net zo makkelijk op de zeebodem of wandelend door de natuur. 

Chantelle RossChantelle Ross: TEFL

Hallo! Ik ben Chantelle en ik ben een TEFL gekwalificeerde lerares uit Dundee, Schotland.

Verhuizen naar Malta en lesgeven bij Maltalingua is de beste beslissing die ik ooit had kunnen maken. Het personeel is zo vriendelijk en zorgzaam, ik kan me geen beter team wensen!

Ik vind het geweldig om nieuwe mensen te ontmoeten en over de verschillende culturen te leren van de internationale studenten die bij Maltalingua komen studeren. Lesgeven is mijn passie en met mijn BA (Hons) in acteren en performance, vind ik altijd manieren om de lessen boeiend, luchtig en leuk te maken.

Ik bouw graag een goede band op met de studenten omdat wederzijds respect erg belangrijk is in een klasomgeving. Ik ben een zeer ondersteunende docent en mijn doel is om mijn studenten comfortabel en zelfverzekerd Engels te laten spreken, schrijven en lezen.

Amber McManusAmber McManus: TEFL, BSc in biologie en biofarmaceutische wetenschappen

Hallo, ik ben Amber, een TEFL gekwalificeerde lerares uit Ierland en ik heb een BSc in Biologie en Biofarmaceutische Wetenschappen.

Ik begon te werken met Maltalingua in mei van dit jaar en het is een ongelooflijke reis geweest om samen te werken met een ondersteunend en vriendelijk team. Ik ben gepassioneerd over het lesgeven van Engels en het helpen van studenten om hun doelen te bereiken.

Ik geloof dat het essentieel is om een ontspannen klasomgeving te creëren waar elke student zich op zijn gemak voelt. Ik ontmoet graag nieuwe mensen en leer graag over verschillende culturen, wat mogelijk wordt gemaakt door de multiculturele gemeenschap van onze school. 

Ik kijk ernaar uit om u hier in Maltalingua te ontmoeten!

Shane MurphyShane Murphy: TEFL

Hallo mensen! Mijn naam is Shane, en ik ben een zeer gemotiveerde, TEFL gecertificeerde, ESL instructeur uit Ierland. 

Engels onderwijzen als een vreemde taal is al lang een doel van mij, zelfs tijdens de duur van mijn internationale bachelor in Sociologie en Sociaal Beleid. Hoewel ik relatief nieuw ben bij Maltalingua, heb ik het gevoel dat ik hier al mijn hele leven ben! Dit is een gevoel dat volgens mij wordt gedeeld door veel van de studenten die ik heb lesgegeven en nog steeds lesgeven.

Ik geloof echt dat Maltalingua studenten de perfecte balans tussen studie en leven biedt en de perfecte plek kan zijn om je Engelse leercarrière te starten, voort te zetten of zelfs opnieuw te beginnen. Het multiculturele karakter van de school biedt een ruimte voor ontwikkeling, onderwijs, vreugde en het creëren van herinneringen tussen personeel en studenten. 

Ik kijk ernaar uit om je in de nabije toekomst te ontmoeten bij Maltalingua!

Jo Montebello: CertTESOLJo Montebello

Mijn naam is Jo Montebello en ik ben een Cert Tesol geaccrediteerde leraar uit Australië. Ik ben gespecialiseerd in het onderwijzen van algemeen Engels, grammatica, spreekvaardigheid, zakelijk Engels en IELTS voorbereiding.

Ik heb 15 jaar onderwijservaring, gericht op onderwijs, persoonlijke ontwikkeling en het onderwijzen van Engels als vreemde taal aan studenten van over de hele wereld.

Mijn doel is om een vriendelijke en ontspannen sfeer in de klas te creëren, zodat studenten zich op hun gemak voelen en vertrouwen hebben in hun leerproces.

Anne VellaAnne Vella: CertTesol

Ik ben Anne en ik geef de afgelopen vijfendertig jaar met tussenpozen les in de Engelse taal. Ik vind het vooral leuk om Engelse les te geven aan buitenlandse studenten, omdat ik graag in een multiculturele omgeving werk en mijn studenten zien vooruitgaan en ook in vertrouwen groeien. In feite is het onderwijzen van EFL zeker een van mijn passies en iets wat ik enorm bevredigend vind.

Omdat ik op verschillende lokale EFL-scholen heb gewerkt, kan ik gerust zeggen dat Maltalingua een werkelijk unieke taalschool is en u een zeer bijzondere ervaring kan bieden. U zult merken dat niet alleen de leraren, maar ook alle medewerkers zeer behulpzaam zijn. Door je thuis te voelen en je te kunnen ontspannen in een familiaire sfeer zal de snelheid waarmee je leert enorm toenemen.

Naast het feit dat ik een gediplomeerd leraar ben (Cert. Tesol, U.K.) met een aanvullende opleiding in het onderwijzen van Business English, ben ik afgestudeerd in Sociologie en heb ik speciaal onderwijs gestudeerd op postdoctoraal niveau.