Malta Evenementenkalender 2024

Malta heeft het hele jaar door een ongelooflijke overvloed aan evenementen die zich op alle leeftijden en smaken richten. Malta's rijke evenementenkalender biedt het hele jaar door optredens, festivals, tentoonstellingen en feesten van lokale en internationale entertainers en exposanten. Malta verwelkomt elk jaar meerdere internationale hedendaagse, klassieke en jazzartiesten die het hele jaar door verschillende concerten en festivals organiseren.

Malta is gastheer van meerdere sportevenementen, op het land, in de zee en in de lucht en de kunstwereld biedt een scala aan theater, dansvoorstellingen, pantomimes, toneelstukken en nog veel meer. Ontdek hieronder enkele van de evenementen die dit jaar op Malta plaatsvinden.

Changing of the Guard

Elke laatste vrijdag van de maand begint om 10.30 uur een parade op St George's Square in Valletta. Kijk naar de militaire band van de Maltese strijdkrachten die door Republic Street marcheert om de wisseling van de wacht bij het Valletta Palace te eren. Het is een traditionele en indrukwekkende parade die je niet mag missen.

Saluting Battery

De Saluting Battery, een van de belangrijkste historische evenementen op Malta, vindt elke dag plaats van 12.00 tot 16.00 uur op het hoogste punt van het eiland. Traditionele zware kanonnen worden afgevuurd door soldaten. Bezoekers kijken deze historische gebeurtenis meestal vanaf de kade van de Grand Harbour. Moet je zeker zien als je Malta bezoekt!

Festival of Baroque Valletta, 11-28 januari 2024

Het Festival of Baroque Valletta biedt je de mogelijkheid om wereldberoemde barokmuzikanten te horen in een historische sfeer die meestal vol is met lokale en internationale bezoekers. Een van de belangrijkste podia van het festival is het Teatru Manoel, het oudste werkende theater ter wereld, de kathedraal van St. John en het Archeologisch Museum van Valletta zijn slechts een paar fascinerende plekken die je kunt bezoeken. Het Festival of Baroque Valletta biedt het publiek een muzikaal feest met prachtige optredens van Bach tot Vivaldi en nog veel meer.

Carnaval, 09-17 februari 2024

De lente is de tijd van carnavals en als je op zoek bent naar een goed feest, dan zal dit weekendfeest je zeker niet teleurstellen. Het centrum van de vieringen is Valletta, maar er zijn vergelijkbare vieringen in kleinere steden. Je vindt overal op het eiland mensen in kleurrijke kostuums die zich voorbereiden op de grote optocht. Feesten duren tot 's avonds laat in Paceville! Mis dit kleurrijke aspect van Malta niet!

Paasweek, 25-31 maart 2024

Pasen is een groot feest op Malta. Kerken zijn rijk versierd en 's avonds prachtig verlicht. Mis de grote kerkparades op Goede Vrijdag en Paaszondag niet. Twee beroemde parades vinden plaats op Goede Vrijdag in Qormi en op Goede Vrijdag en Paaszondag in Vittoriosa. Veel Maltezen nemen deel en beelden bijbelse scènes uit in kostuums. Op Paaszondag heerst er een gelukkige en opgewekte sfeer over het hele eiland.

Aardbeienfestival, TBA april 2024

Een van de grootste redenen waarom de lokale bevolking uitkijkt naar de lentemaanden is het Strawberry Festival! Het festival, bekend als "Festa Frawli" bij de lokale bevolking, vindt plaats in Mġarr, een dorp in het noorden van het eiland. Voor het festival worden heerlijke aardbeien geoogst en bereiden de lokale bewoners heerlijke aardbeienlekkernijen voor op stands die voor de kerk staan. Het Strawberry Festival verwelkomt lokale en internationale bezoekers met super smakelijke aardbeien, stands en leuke activiteiten.

Internationaal vuurwerkfestival van Malta, TBA april 2024

Het vuurwerkfestival is een traditie in Malta. Het wordt bijgewoond door zowel de lokale bevolking als toeristen. De Grand Harbour in Valletta is de perfecte plaats voor dit evenement, dat ook de toetreding van Malta tot de EU viert. Het vuurwerkfestival is het startschot voor veel dorpsfeesten overal op Malta.

Valletta Green Festival, TBA mei 2024

Tijdens het Valletta Green Festival verandert Pjazza San Ġorġ, een van de grootste openbare ruimtes in Valletta, in een verbluffende expositie van voornamelijk 80.000 seizoensgebonden bloemen. Ontdek verschillende educatieve workshops, seminars, muziek en amusement rond Pjazza San Ġorġ en andere plaatsen in de omgeving van Valletta.

Dorp Festivals

Gedurende het hele jaar kunt u de geschiedenis en traditie van Malta van dichtbij meemaken. Elk dorp heeft zijn eigen feest, bekend als festa. Een week is toegewijd aan de patroonheilige, vergezeld van een enorme viering met veel vuurwerk en een kerkoptocht de volgende dag. Maltezen zijn dol op deze traditie en delen het graag met jou!

Earth Garden, 06-09 juni 2024

Het Earth Garden festival is een openluchtfestival, dat niet tot de mainstream behoort. Het festival biedt 5 verschillende muziekpodia: Roots Stage, Enchanted Forest, Electronic Sphere, Strawberry Hill en een zeer goed georganiseerd live-optreedgebied. Dit festival is het startschot voor de zomer op Malta en garandeert veel plezier en geweldige muziek in een ecologische en gastvrije omgeving.

Abode on the Rock, 20-24 juni 2024

De Londense organisatoren zijn van plan hun debuutfestival van elektronische muziek te houden op het zustereiland Malta Gozo. Strandfeesten, feesten op een boot en feesten tot in de vroege ochtenduren en creëer een echte magische ervaring op dit prachtige eiland Gozo, slechts een korte veerboottocht vanuit het vasteland van Malta.

Malta International Arts Festival, 14-23 juni 2024

Het Valletta International Arts Festival wordt elk jaar gehouden en biedt een breed scala aan kunst, zoals toneel, dans, muziek en schilderkunst. Geniet van een breed scala aan optredens van beroemde artiesten, zowel lokaal als internationaal, in faciliteiten zoals het Mediterranean Conference Centre, het MITP-theater of het St. James Cavalier Center for Creativity in Valletta. De optredens zijn gratis te bekijken.

L'Imnarja Summer Folklore Festival, TBA juni 2024

Dit festival dateert zelfs van voor de komst van de Hospitaalridders in 1530. Het is vernoemd naar het woord "Imnarja", wat "Festival van het Licht" betekent vanwege de vele zonnewende-vuren die oorspronkelijk aan de vieringen verbonden waren. Tegenwoordig wordt het festival gehouden in Buskett Gardens: families en vrienden maken gebruik van deze dag voor picknicks, wijn schenken en lokaal Maltees eten als konijn. 's Avonds zorgen zang, gitaarspel en lokale folklore voor vermaak.

Malta Fashion Week, TBA 2024

De Malta Fashion Week is een geweldige week vol geweldige modeshows, feesten en evenementen die vergelijkbaar zijn met fashion weeks in andere modemetropolen over de hele wereld. Het prachtige hoofdstad Valletta laat de beste talenten van Malta zien in de mode-industrie, van modeontwerpers tot modellen, stylisten en visagisten. Op 2 juli wordt de week afgesloten met de 25e editie van de Malta Fashion Awards ceremony.

Lost & Found Festival, TBA 2024

Lost & Found Festival nodigt u uit om te dansen en te genieten van fantastische muziek van uw favoriete dj's, met gegarandeerde eindeloos plezier. Georganiseerd door DJ Annie Mac, biedt Lost & Found verschillende feesten in enkele van de beste nachtclubs op Malta, maar biedt ook feesten op boten, pool party's en zelfs een feest in een historisch kasteel! Lost & Found geeft je de kans om een ​​opwindende ervaring te beleven met een divers publiek. Het is een van de beste opties voor degenen die willen deelnemen aan een lang weekend van legendarische feesten.

Malta Jazz Festival, 08-13 juli 2024

Drie mediterrane avonden vol met internationale jazz op een unieke locatie onder de Valletta muren en voor de grote dokken. Jazzfans zullen deze kans niet willen missen om prachtige avonden door te brengen met wereldberoemde artiesten in juli.

Malta Music Week, 13-17 juli 2024

Malta Music Week markeert het einde van nog een schooljaar en het begin van weer een prachtige zomer op Malta. Malta Music Week is een week vol feesten op verschillende locaties en biedt voor elk wat wils. Het is een echt magische week vol vrijheid, muziek en plezier.

Isle of MTV Malta Special, TBA juli 2024

Isle of MTV-event trekt jaarlijks meer dan 50.000 bezoekers. Het biedt wereldberoemde muziekacts die een unieke gelegenheid bieden om je favoriete artiesten live en gratis te horen - direct op het zonnige mediterrane eiland Malta. Het is duidelijk dat het opnieuw een van de beste muziekfestivals in Europa zal zijn.

Rock the South, 18-20 juli 2024

Rock the South Malta brengt muziekliefhebbers meer dan 30 acts en verschillende podia in Zion Reggae Bar. Rock the South Malta heeft al meer dan 100 artiesten in zijn jarenlange looptijd ontvangen. Het festival biedt eindeloos plezier met geweldige lokale en internationale bands en artiesten die variëren van reggae tot jazz, rock en punk.

Farsons Great Beer Festival, TBA juli 2024

In het kleine dorp Ta'Qali draait alles om goede muziek, goed eten en natuurlijk goed bier. Enkele duizenden bezoekers worden verwacht voor het tiendaagse festival. Het programma zit vol met amusement en activiteiten en de grote selectie van bars biedt eten en drinken. Veel livemuziekoptredens, waar lokaal talent en bands optreden, kunnen worden genoten op het buitenpodium.

Eco Market Malta TBA 2024

Friends of the Earth Malta en Eco Market Malta bundelen hun krachten om een ​​2-daagse markt en vieringen gericht op all things good for people and planet. Activiteiten omvatten een markt met diverse goedgekeurde en onafhankelijk geteste dagelijkse benodigdheden, zoals duurzame huishoudelijke producten, ethische mode, niet-giftige persoonlijke verzorgingsproducten, kunst en ambachten. De eco-markt richt zich op het ondersteunen van lokale boeren die dagelijks hard werken aan het produceren van gezond voedsel en drankjes gebaseerd op duurzaamheidsprincipes. U vindt deze markt direct tegenover Hotel Phoenicia.

Mdina Classic, TBA 2024

Op zaterdag 8 november 1980 ontmoette de eerste "Old Motors Club" (OMC) elkaar op het terrein van Floriana onder luid gejuich van veel mensen. Sindsdien zijn er veel feesten en evenementen gehouden, elk jaar in september. Elk jaar wordt ook de Grand Premium gehouden als onderdeel van de Maltese historische Grand Prix op straten en stadscentra, zoals Mdina - een adellijk stadje omringd door wallen - met zijn militaire voertuigen, maar ook andere sportauto's. Herleef de nostalgie en innovatie op de racebanen van ons prachtige eiland.

White Night, 5 oktober 2024

Paleizen, musea en andere bezienswaardigheden zijn open en sommige hebben korting op de toegangsprijs, andere zijn gratis, en blijven tot in de late uurtjes open met tentoonstellingen van kunst en theaterperformances. Muziek klinkt op straat, waar club- en huismuzikanten voor vermaak optreden. Vergeet niet dat bars en restaurants 's avonds laat open zijn en kraampjes bieden met lekker eten en tafels voor uitstekende lokale gerechten.

Eco Market in Florian, TBA 2024

Beleef een fantastische sfeer en blije gezichten op de enige echte "Bio-markt", die een authentieke selectie van producten en ecologisch verantwoorde artikelen uit onze gemeenschap van kleine ondernemers voorstelt. Ook tevens een geweldige eco-vriendelijke afdeling, heerlijk veganistisch eten, veganistische bier, live muziek en gratis actief programma op elk uur! U vindt het tegenover Hotel Phoenicia.

Birgu Festival, TBA 2024

Birgufest, eerder bekend als Birgu by Night, is een favoriet bij veel mensen. Dit is vooral te danken aan de enorm mooie sfeer, die elk jaar probeert te overtreffen. Dit historische stadje vol met monumenten is verlicht met duizenden kaarsen die elke stap en elk balkon bedekken. Je vindt er eten, restaurants en bandjes voor vermaak in verschillende hoeken van de stad.

Rolex Middle Sea Race, 23-25 oktober 2024

De Rolex Middle Sea Race begint in de haven van Valletta. Ongeveer 70 jachten vertrekken gezamenlijk voor een tocht van 606 zeemijlen langs de oostkust van Sicilië, rond Stromboli, Favignana en Pantelleria en terug naar Malta via Lampedusa. De verschillende landschappen en texturen van de zee maken deze race uitzonderlijk en bijzonder. De race begint op 15 oktober.

Earth Day Green Fair april TBA 2024

22-23 april 2023 in Ghajn Tuffieha, een weekend vol leuke educatieve activiteiten, duurzame initiatieven, milieuvriendelijke producten en klimaatbewustzijn.

Ritum Roots Festival Malta 24 - 25 mei 2024

Dit jaar gaat Ritmu terug naar zijn roots. Tussen 2 en 10 juni 2023 is het Ritmu Roots Festival terug. Op het programma, samengesteld door artistiek directeur Andrew Alamango, staan de muzikale stijlen van instrumentalisten uit het hele Middellandse Zeegebied, traditionele Maltese volksmuziek verweven met hedendaags geluid, workshops voor kinderen en nog veel meer. Het publiek wordt ook uitgenodigd om traditionele Maltese Għana-muziek in zijn natuurlijke omgeving te ervaren en een voorproefje te krijgen van de geschiedenis van het genre via een tentoonstelling gewijd aan de Maltese Għannej (Maltese volkszanger) Mikiel "Il-Bambinu" Abela.

Eco Markt Zomeravond, Mellieha Plein, Mellieha, TBA 2024

Ter gelegenheid van de Europese Week van de Duurzame Mobiliteit wordt er op de Eco Markt een duurzame markt gehouden en zijn er diverse activiteiten voor kinderen en lezingen en workshops voor volwassenen.


Dansfestival Malta 25 - 28 juli 2024

Dance Festival Malta is een multidisciplinair festival dat streeft naar het cultiveren van een dansecosysteem in Malta door dansstudenten en -professionals een platform te bieden voor intensieve training en professionele ontwikkeling. Verspreid over vier dagen in juli biedt het festival een reeks workshops, masterclasses en voorstellingen die de rijkdom van de universele taal van dansculturen verwelkomen, met gevestigde internationale artiesten en choreografen. Door dit gevarieerde programma kunnen publiek en deelnemers deel uitmaken van een uniek festival dat niet alleen beweging viert, maar ook een referentiepunt wil zijn waar dansers banden smeden met de wereldwijde dansgemeenschap en interculturele uitwisselingen aanmoedigt. Dance Festival Malta vertegenwoordigt een heroverweging van hoe we naar dans kijken en nodigt je uit om te delen in een wereld van passie, beweging en verbinding in Malta.

Delicata Wijnfestival, augustus TBA 2024

Het Delicata Classic Wine Festival biedt een verfijnde avond met wereldberoemde Maltese wijnen in de Upper Barrakka Gardens in Valletta! Dit festival, dat wordt gehouden bij het plaatselijke Delicata wijnhuis, biedt bezoekers de kans om de beste lokale vintage wijnen te proeven. Bezoekers kunnen genieten van muziek in deze prachtige omgeving en nieuwe, klassieke en vintage wijnen proeven.

Summer Daze Malta, 11 - 18 augustus 2024

Summer Daze Malta is een muziek- en dansfestival. Elk jaar treden er wereldberoemde artiesten op. Tot nu toe hebben er al veel verschillende artiesten opgetreden, van David Guetta tot Rita Ora en van Tyga tot Paul Kalkbrenner. Summer Daze Malta, gehouden in de baai van São Paulo en het Ta'Qali National Park, trekt veel lokale bewoners en buitenlanders die van muziek houden.

Glitch Festival, 13 - 16 augustus 2024

Het Glitch Festival nodigt liefhebbers van house- en technomuziek uit voor een onvergetelijke ervaring in Gianpula Village. Het festival biedt eindeloos entertainment in een unieke sfeer, van feesten op het dak met een zwembad tot geheime rave party's, bootfeesten en het hoofdpodium waar headliners optreden. Als je van dansen en elektronische muziek houdt, moet je dit festival meemaken.

Overwinningsdag, 8 september 2024

8 september is een heel bijzondere feestdag in Malta, omdat het drie verschillende gebeurtenissen omvat: het religieuze feest van de geboorte van de Maagd Maria, de dag waarop het beleg van 1565 eindigde en de dag waarop het Italiaanse leger werd verslagen door de Britten in de Tweede Wereldoorlog. De festiviteiten vinden plaats in Senglea, Naxxar, Mellieha en Xaghra op Gozo. Sinds 1878 wordt er elk jaar een roeiwedstrijd gehouden in het grote havenbassin tussen zes teams uit de belangrijkste havengebieden van Malta - een geweldig spektakel!

Onafhankelijkheidsdag, 21 september 2024

Malta werd op 21 september 1964 politiek onafhankelijk van Groot-Brittannië. s Avonds werd de Maltese vlag gehesen in de Independence Arena in Floriana, onder het applaus van een enorme menigte mensen. Sindsdien vinden er elk jaar op 21 september vele festiviteiten en activiteiten plaats om deze dag op gepaste wijze te vieren.

Mediterraan Festival, september TBA 2024

Een festival om de mediterrane cultuur en geschiedenis van het eiland te vieren. Het Mediterranea Festival vindt plaats op Gozo. Tijdens het festival vinden overal op het eiland optredens, concerten en voorstellingen plaats. Er worden veel activiteiten georganiseerd, van kunsttentoonstellingen tot eet- en drinkevenementen, van archeologieconferenties tot historische rondleidingen. Je kunt de mediterrane cultuur leren kennen op dit festival, waar het hele eiland een cultureel centrum wordt!

Einde Zomer Festival, Gzira Gardens, vlakbij de jachthaven van Ta'Xbiex, september - oktober TBA 2024

Beleef drie dagen van eco-bewust geluk op onze Eco Markt, genesteld in een bruisend "Einde Zomer" Festival. Omarm een warme en gezinsvriendelijke sfeer, compleet met livemuziek, foodtrucks, kinderanimatie en een schat aan heerlijke ontdekkingen die op je wachten in de eco-duurzame gemeenschap.