Visumplicht voor Malta

Studenten die uit een EU-land of een land uit de Schengen zone afkomstig zijn hebben een GEEN visum nodig om naar Malta te reizen. Inwoners uit Japan, Zuid-Korea, Argentinië en Brazilië hebben geen visum nodig voor een kort verlbijf. Als je land van herkomst op deze website vermeld wordt heb je WEL een visum nodig: http://foreignaffairs.gov.mt/

Landen uit de Schengen-Zone:

Oostenrijk, België, Tsjechië, Denemarken, Estland, Finland, Frankrijk, Duitsland, Griekenland, Hongarije, IJsland, Italië, Letland, Litouwen, Luxemburg, Malta, Nederland, Noorwegen, Polen, Portugal, Slowakije, Slovenië, Spanje, Zweden, Zwitserland.

Lidstaten van de EU

Oostenrijk, België, Bulgarije, Kroatië, Cyprus, Tsjechië, Denemarken, Estland, Finland, Frankrijk, Duitsland, Griekenland, Hongarije, Ierland, Italië, Letland, Litouwen, Luxemburg, Malta, Nederland, Polen, Portugal, Roemenië, Slowakije, Slovenië, Spanje, Zweden, Verenigd Koninkrijk.

Vereisten voor studenten uit andere landen:

Verblijven met een visum mogen niet langer dan 90 dagen duren. Denk eraan dat het verwerken van een visumaanvraag een 4-tal weken kan duren.

Alle aanvragen moeten schriftelijk en via de Maltese authoriteiten gebeuren.

Voor je je aanvraag indient, contacteer je best je ambassade of consulaat voor gedetailleerde informatie.

Denk eraan dat de volgende documenten vereist zijn voor een visumaanvraag. Elke ambassade of consulaat heeft het recht om extra documenten op te vragen.

De aanvraag moet bestaan uit:

  • Het 'Visa Application Form'* moet volledig ingevuld zijn en ondertekend worden door de aanvrager
  • Een geldig reisdocument (paspoort), langer geldig dan 3 maanden.
  • Twee pasfoto's (in kleur, genomen tegen een witte achtergrond, met gezicht duidelijk zichtbaar)
  • Een vergoeding van maximum 60 EURO (of equivalent in Dollars)

Extra documenten die vereist zijn:

  • Toelatingsbrief (op te maken door Maltalingua)
  • Bewijs van verblijf/accommodatie (bv. reservatie van het hotel, wanneer je verblijft in een gastgezin of appartement voorziet de school een bewijs)
  • Een geldig retourticket
  • Bewijs van voldoende bestaansmiddelen (bv. kredietkaart, cashgeld, travellers cheques)
  • Bewijs van zorgverzekering (moet geldig zijn in de Schengen-zone en het volledige verblijf dekken, min. dekking is 30.000 EURO)

Maltalingua is niet verantwoordelijk voor de nauwkeurigheid van deze informatie. Bezoek de website van Buitenlandse Zaken voor verdere informatie: http://foreignaffairs.gov.mt/

*dit formulier is gratis te verkrijgen bij de Maltese instanties.