Informatie voor ouders - Studentenzone

Beste ouders,
We zijn erg blij dat jullie Maltalingua hebben gekozen als jullie taalvakantie partner!

Veel van onze deelnemers zullen hun eerste reis naar het buitenland maken, ver weg van familie en vrienden. En voor veel ouders is dit de eerste keer dat hun kinderen alleen weg zijn van huis.

Kinderen van alle leeftijden die voor het eerst van huis weg zijn, kunnen hun vertrouwde omgeving en manier van leven missen. Uw kind krijgt te maken met een vreemde omgeving, taal en cultuur - en ook met ander voedsel. Lokale gewoonten en gebruiken kunnen in het begin nieuw en vreemd lijken, vooral wanneer u bij een gastgezin verblijft. Het is belangrijk dat u en uw kind voor vertrek de "Gedragscode", die bij deze documenten is gevoegd, zorgvuldig doorlezen. Zorg ervoor dat uw kind de regels en de gedragscode begrijpt.

Sommige deelnemers zullen de ervaring in het begin overweldigend vinden. Anderen zullen heimwee krijgen. Dit zijn normale reacties die we steeds weer zien bij onze nieuwkomers. We willen u als ouders verzekeren dat onze school en de teamleiders zich bewust zijn van deze omstandigheden. Ons team ter plaatse heeft veel ervaring op dit gebied en zal met begrip en zorg reageren op de behoeften van uw kind. De teamleiders zijn speciaal opgeleid om kinderen te motiveren en op de juiste manier te begeleiden. Zij zijn beschikbaar om eventuele zorgen te bespreken en te helpen oplossen. De beste remedie tegen heimwee is de tijd nemen om te wennen en nieuwe vrienden te maken. Onze ervaring is dat het voor kinderen ook gemakkelijker is om zich aan een nieuwe omgeving aan te passen als het contact met de ouders zo veel mogelijk wordt beperkt. Dus hoe minder tijd aan de telefoon, hoe beter!

Wij willen graag benadrukken dat u ons te allen tijde kunt bereiken als u tijdens de taalvakantie van uw kind een specifieke reden tot bezorgdheid heeft. Leg uw kind uit dat het belangrijk is om meteen met de juiste contactpersoon ter plaatse te praten als er vragen of problemen zijn. Dat kan het gastgezin zijn, een teamleider of een leerkracht/supervisor. De meeste problemen kunnen op deze manier snel en direct worden opgelost.

Als u zelf met de school wilt spreken, kunt u het volgende telefoonnummer gebruiken: (+356) 2742 7570. Buiten de openingsuren stelt de school een noodnummer ter beschikking: (+356) 7949 6915. Dit nummer mag alleen worden gebruikt voor noodgevallen, d.w.z. bijzondere omstandigheden die onmogelijk kunnen wachten tot de school op maandagmorgen begint.

Wij wensen uw kind een goede reis en een fijne tijd in Malta.